dimecres, 1 de juliol del 2020

RECORDAR ÉS TORNAR A PASSAR UNA EXPERIÈNCIA PEL COR.


RECORDAR ÉS TORNAR A PASSAR UNA EXPERIÈNCIA PEL COR.

Les dues professores i coordinadores del treball dins el Departament DEMD ,  treballen amb la voluntat de poder configurar un grup que faci visible les dones com les grans oblidades ;  dins l'exili i dins l'holocaust , fins i tot dins els genocidis actuals . 
Àngels Candela i Maria Ojuel  son coordinadores d'aquest grup amb la voluntat de formar i treballar aquest fet que la història en aquest tema potser ha amagat o silenciat . Ens presenten els seus materials i propostes de treball . https://sites.google.com/a/xtec.cat/gtexilideportacioholocaust/genere-i-memoria
Abans però volem posar en coneixement alguns dels materials que tenim sobre el tema que ens venen de Yad Vashem 

En aquesta ocasió la trobada està plantejada de manera més amplia : en primer lloc participant el grup de dones de sant cugat que el proper 9 d'Abril posen la primera Stolpersteine a la ciutat . En segon lloc també obrint el curs al grup del DEMD del Departament amb professorat interessat en el treball Dóna i Gènere . D'aquesta manera la sessió està pensada per oferir-nos una visió diferent amb el tema de la dona i la memòria històrica ..parlant de les altres dones no visualitzades . 

https://elpais.com/cultura/2020/01/23/babelia/1579802847_193795.html  si esto es una mujer :article del Pais cultura 2020  molt interessant per assistit a la sessió 

https://www.ara.cat/opinio/Tania-Verge-perque-perspectiva-genere_0_2397960344.html  aquest és un material documental sobre la perspectiva de gènere molt bo . per la sessió.


https://elcultural.com/Una-historia-de-amor-y-oscuridad  sobre una lectura d'Amo Oz interessant pel tema . Visió de la dona (mare) dins la història . 

La sessió té una part més pràctica de participar per entendre el tema del gènere dins el sistema educatiu actual parlant de la coeducació i el seu paper ..  



Curs 2023.Lectures sobre el Mal