dimecres, 1 de juliol del 2020

WEBS INFORMACIÓ

WEBGRAFIES I RECURSOS


Un dels reptes més importants quan es treballa amb la memòria és per on començar , el que podriem dir situar el marc o context d'anàlisi i de recerca que es vol treballar. En les distintes institucions que podem comptar-hi podem trobar aquest treball : 
AMICAL MAUTHAUSEN (   una associació amb Enric Garriga com a president , amb historiadors com Rosa Toràn de prestigi amb el Diccionari d'Història de Catalunya a Edicions 62 )  i. HI ha la possibilitat de fer-se soci i participar en les assemblees , accedir a la petita biblioteca i arxiu , seguir les activitats amb els dos premis que proposen sobre MONTSERRAT ROIG    sobre  el relat històric  i de fotografia sobre Fransesc Boix , Interessant la col·laboració amb XARXA MAI MÉS  que intenta impulsar dins les noves generacions una idea contra el feixisme present avui en els moments actuals , Fan trobades a Santa Coloma i a Sabadell impulsant aquest projecte 




MEMORIAL DEMOCRÀTIC  , una entitat que depen de la conselleria de Justicia i col·labora amb el Departament d'Ensenyament . Promou el treball entre el professorat amb xerrades , cursos , clubs de lectura, viatges , formació professorat . EL seu director Joan Font que prové del museu de l'Exili de la Junquera , ha impulsat un treball de col·labotació amb actes amb instituts com el dia 27 de gener , enguany a Sant Cugat , i a altres espais com el Parlament de Catalunya , i altres ciutats i viles d'arreu de Catalunya . Intenta formar el professorat de forma interdisciplinar amb historiadors i historiadores , filòsofs i filòsofes , língüisttes , científics , ... qui com a tècnica porta el projecte és la Gemma Simón , amb el suport de la Laura i la Eulalia que s'encarrega de la biblioteca de Memorial que té un fons molt bo . Es poden utllitzar per fer treballs de recerca i visitar exposicions permanents o temporals . Compta amb material de suport editat sobre  com treballar testimonis , història oral, etc ... 




ASSOCIACIÓ DE EX PRESOS POLÍTICS I DEPORTATS DE LA GUERRA CIVIL I EL FRANQUISME   Associació que compta amb el lideratge de totes les persones que van estar represaliades i que visiten els centres educatius per fer xerrades així com participen en viatges i actes homenatge . 



YAD VASHEM   ,  és una entitat que té la seu a Madrid a Casa Sepharad , amb  Yessica SanRoman , que promou la formació a Israel ( Jerusalem) de cursos de formació per valorar els materials i activitats pedagògiques en ús i didàctica de la Shoah . Molts materials i amb força capacitat de producció i anàlisi per valorar el  valor de la memòria . HI ha viatges pel professorat  amb aportació del Ministerio d'Educació d'Espanya . 




Hi ha també altres recursos de treball amb els distints grups distribuïts pel territori català i espanyol que treballen per traspassar la memòria . En els recorreguts una de les persones més engrescadores a nivell educatiu i didàctic és la Silvina que hi posar molt entusiasme .. Si voleu fer visita no dubteu si ella especialment ús pot fer de guia . Els bunquers de Martinet també poden visitar-se per observar la famosa idea de Franco de protegir Espanya dels enemics  amb una construcció a tota la costa i muntanyes amb la França . (teniu en pdf els materials per la visita) . 



També hi ha altres possibilitats , adjunto recursos de treball per la ruta de l'exili . 


Curs 2023.Lectures sobre el Mal