L'acte del dia 27 al Teatre principal de Terrassa tenia la voluntat de deixar petjades com va dir la conferenciant Nora Gaon i així va ser. Memoria i Oblid com la història permet que aquelles empremptes que la vida ens deixa de generacio a generació siguin simptomes de la necessitat de mirar el món amb un ulls diferents . Què hi ha avui en els camps d'extermini ? Què queda ?
AIxí el teatre pler de veus que sonaven a ángels , de sons que feien tremolar per dins , de cants i danses va permetre que al llarg d'una hora el nostre Institut representat per Cristina de Borja, Claudia Arrufat , Rut Tomàs i Laura Valerio poguessin amb la lectura sobre la vida de Viktor Frankl generar l'atenció suficient al públic assistent de noies i nois assistents a l'acte en record de les víctimes del Genocidi nazi , forts batecs i emocions . Un home a la recerca de sentit , el llibre del psiquiatre alliberat d'Auschtwitz i capaç de donar un sentit al dolor que havia viscut va ser també present com la catalana Montserrat Roig amb les seves paraules sobre el seu llibre "els catalans als camps nazis" o el poble gitano , narrat bellament per una adolescent expléndidament recordant el nom i els prejudicis sobre aquest ...
I així amb cadascún dels col·lectius que van patir el genocidi pel nazisme ... Els trens de la memòria va permetre gaudir d'un espectacle impresionant que emocionà , va colpir i va oferir no només especgtacle sinó quelcom més .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada