divendres, 15 de gener del 2021

MÚSICA I MEMÒRIA

https://open.spotify.com/playlist/571qblQ2N56w0As82fJFZa?si=LVw8itHzRT6SLdo3zgjirw 


en aquest enllaç podeu trobar molta de la música per treballar el tema , fa uns anys a la Pedrera es va fer una exposició anomenada "La música del Tercer Reich" , En aquest llibre que es podria trobar en forma de catàleg hi havia l'anomenada música de depravats i pervertits que era bàsicament el jazz , rock, el swing, ... i altres músics clàssics d'origen jueu . A diferència de R.Wagner , Beethoven, ... 



Preparant els actes per la visita amb 3 alumnas ( Anna , Teresa i Ester ) i 2 alumnes (Carlos i Pau) . La financiació va ser gràcies a 'Ajuntament de Mataró , Regidora Conxita Calvo , d'educació . El centre Institut Josep Puig i Cadafalch de Mataró va participar en tot el projecte al llarg de 6 mesos fins al Maig que es va viatjar amb la resta de centres de Catalunya i d'Espanya amb una trobada de més de 200 persones i la participació de la vicepresidenta María Fernandez de la Vega que va assistir al camp de Mauthausen (Austria) . El centre va organitzar per nivells activitats amb la voluntat que musica com la cançó de la Marsellesa que vàrem compatir amb els grups francesos que també van assitir a l'acte , gràcies al professor Jose Maria ,   i  frases ,escultures, dibuixos i en forma de graons de colors pintats amb una frase de Primo Levi que es va deixar a les mines de Ebensen , on els presoners treballaven sota condicions miserables per construir armament entre altres coses . 





La peça musical de la Llista de Schindler  expresa i manifesta el que trobem a yad Vashem (Jerusalem) en el jardi on fileres d'arbres són plantats com a Justos de les Nacions , En el cas de Schindler va ser un empresari que va salvar molt jueus i jueves d'una mort segura . En el viatge a Polónia amb l'Institut Arnau Cadell de Sant Cugat la vàrem visitar a Varsòvia . 










Una de les cançons més impactants és la dels pantans , la lletra és un cant a les dures condicions dels milers de presoners i dels qui lluitaven a la ressistència . 





Curs 2023.Lectures sobre el Mal